Share |

Saturday, July 5, 2008 -- Saint Albans, WV
St. Albans Grand Prix Criterium (iPO Event Id#: 11105)
Presented by The St. Albans Grand Prix Committee & Sponsors

[Overall Results]See the [ 2006 Coverage ]

$3,000 Prize Purse & Primes

This St. Albans Grand Prix is in St. Albans, West Virginia - it's a 0.6 mile criterium, USCF sanctioned race. Race results will be published to USAC.

iPlay Photo
Come out for some crit fun
Races begin at 10:00 am.

To Register: Registration will be located at the Start/Finish area on 6th Avenue, beside of the local police and fire department. Cat 1/2/3 Jr may race in M123 and/or Jr class. 1 Day licenses ($10) only available for Jr,Cat 5 and Wm Cat 4 races.

In addition to all the cycling festivities the St. Albans Grand Prix will also include: The 1 st Annual JDRF Corn Hole Tournament ($1,000 grand prize) and Children's bike races!

Supports: 90% of all Entry fees go to The Juvenile Diabetes Research Foundation

Races held under USAC Permit #2008 1439.

TIME /Event /Duration /Entry /Awards

  • 10:00am /Women CAT 4 /25 min /$25 fee /$200 . 5 deep + 1 prime

  • 10:00am /Masters 40+ /25 min /$25 fee / $200 . 5 deep + 1 prime

  • 10:00am /Juniors 13-18 /25 min /$25 fee /$200 . 5 deep + 1 prime

  • 10:25am /Kids Race + Age 4-6 /5 min /$5 fee /Medals 3 deep

  • 10:30am /Men CAT 5 /30 min $25 Merchandise/5 deep

  • 11:00am /Men CAT 4 /35 min /$25 fee /$300 . 5 deep + 3 primes

  • 11:35am /Kids Race - Age 7-9 /5 min /$5 fee /Medals + 3 deep

  • 11:40am /Women CAT 123 /45 min /$25 fee /$775 . 10 deep + 5 primes

  • 12:25pm /Girls Race + Ages 10-12 /5 min /$5 fee /Medals + 3 deep

  • 12:30pm /Men CAT 123 /45 min /$25 fee /$775 . 10 deep + 5 primes

  • 1:15pm /Boys Race + Age 10-12 /5min /$5 fee /Medals + 3 deep

Course: Start / Finish on 6th Avenue near the police station and head towards 2nd Street. Turn right up 2nd Street (climb). Then turn right just past Fret and Fiddle and head downhill on Kanawha terrace and around the loop back to Start/Finish line on 6th Ave. (0.6 mile loop).

Do NOT practice this course: as the section down Kanawha terrace and around the loop is a one way road heading east on Kanawha terrace, opposite of race course direction.

During the race the course will be closed to vehicular traffic with local police support and volunteers.

Facilities: Porta potties will be located in the parking lot near the registration area. Also, the Universal Health Club located on B Street bordering the west side of the race course will be allowing race participants and volunteers ONLY to use their shower and bathroom facilities, must present race number at entrance and please do not wear cycling shoes inside.

Free Parking: will be available and marked.

Please be courteous and do NOT leave litter in lots. Volunteers Needed: If you are interested in becoming a volunteer at the event please contact Amy Dunkin by e-mail at amy@grassrootsriding.com. Send your name and phone number and time you can volunteer in an e-mail message.


Start Date: 2008-07-05     Start Time: 10:00am
Event Name: St. Albans Grand Prix Criterium
Location(s): Saint Albans, WV 25177
Event Type(s): Bike
  Road
Event Distance(s):
Contact(s): Amy Dunkin
   Email: amy@grassrootsriding.com
Affiliate(s): Grassroots Riding
Comments: The 3rd Annual/ Supports the JDRF/ USCF sanctioned race
Offsite URL: www.stalbansgrandprix.com